Ajankohtaista

Ystävänpäivän avoimet ovet 14.2. klo 12-14

Tervetuloa ystävänpäiväkahville! 

 
Avoimet ovet yhdistyksellä, Pakkahuoneenkatu 15 A 5, 3.krs.
 
Tule tutustumaan vireään toimintaamme ja tapaamaan työntekijöitämme. Samalla myös Raimo Sirolinnan taidenäyttelyn avajaiset. Esillä kauniita akvarelleja.
LUE LISÄÄ

Helmikuun kuukausitiedote

Tässä kuukausitiedotteessa on koottuna kaikki toimintamme ja tapahtumamme helmikuun ajalta.

LUE LISÄÄ

Lähelläsi-seminaari muistityön ammattilaisille ja pariskunnille

Tervetuloa huhtikuussa järjestettävään Lähelläsi -seminaariin kuulemaan aiheesta muistisairaus ja parisuhde. Koko päivä on tarkoitettu muistityön ammattilaisille ja iltapäivään voivat osallistua myös pariskunnat, joista toinen puolisoista sairastaa muistisairautta. Tilaisuus vaatii ennakkoilmoittautumisen! 

Huom! Ammattilaiset: Seminaaripäivän hinta 50€ sis. aamu- ja iltapäiväkahvit. Ammattilaiset ilmoittautuvat sähköisesti https://my.surveypal.com/lahellasi. Seminaariin mahtuu 60 ammattilaista.

            Pariskunnat: Pariskunnille seminaarin iltapäivä on maksuton. Ilmoittautuminen tehdään puhelimitse p. 040 5209 172/Maaret tai p.040 5209 173/Minna. Seminaariin mahtuu 20 pariskuntaa.

            Sekä ammattilaisten että pariskuntien ilmoittautumiset viimeistään 23.3.2018 mennessä.

LUE LISÄÄ

Vuosi 2018 tuo mukanaan uutta toimintaa

Vuosi 2018 tuo tullessaan paljon uutta toimintaa muististaan huolestuneille, työikäisille ja ikääntyneille muistisairaille, läheisille ja pariskunnille.

Vuoden alku on hyvää aikaa liittyä muistiyhdistyksen jäseneksi. Liittymällä tuet muistiperheiden hyväksi tehtävää työtä. http://osmy.fi/liity-jaseneksi

 

Tervetuloa mukaan toimintaan!

 

 

 

Henkilön Oulun Seudun Muistiyhdistys ry kuva.

LUE LISÄÄ

Hyvää joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2018!

Yhdistyksen toimisto on kiinni joulun ajan. Muistiparkki aloittaa toimintansa 3.1. normaalisti. Muu henkilökunta palaa hiljalleen toimistolle alkaen 3. päivä. Loppiaisen jälkeen olemme kaikki jälleen työn äärellä ja kevätkausi alkaa. Viikolla 5 ilmestyy yhdistyksen jäsenlehti Kevätkello, josta löytyvät kevään ryhmät, retket sekä tapahtumat. Nämä näkyvät myös yhdistyksen nettisivulla tapahtumakalenterissa ja Kevätkellon nettiversiossa.

Tervetuloa mukaan toimintaa sekä uudet ihmiset että vanhat konkarit.

Toivotamme kaikille oikein Hyvää ja rauhallista joulua sekä Onnellista Uutta Vuotta 2018!

Terveisin

Muistiyhdistyksen hallitus ja henkilökunta

LUE LISÄÄ

Toimisto suljettu poikkeuksellisesti 15.-16.11.

Pakkahuoneenkadun toimisto suljettu poikkeuksellisesti keskiviikkona 15.11. ja torstaina 16.11. työntekijöiden koulutuksen vuoksi. 

Toimisto avoinna taas perjantaina 17.11. klo 9 lähtien. 

LUE LISÄÄ

Muistin monet merkitykset työiässä -yleisöluento 8.11.

FT, neuropsykologian erikoispsykologi, psykoterapeutti Liisa Paavola puhuu muistin eri merkityksistä työiässä ke 8.11.2017 klo 17-18.30 Keskustan seurakuntatalolla (Isokatu 17).

Tervetuloa!

 

LUE LISÄÄ

Pariskuntien Lähelläsi-kurssi alkaa alkuvuodesta 2018

PARISKUNNAT! NYT ON AIKA HAKEA MUKAAN VUODEN 2018 LÄHELLÄSI-KURSSILLE!

LÄHELLÄSI-kurssi on tarkoitettu pariskunnille, joista toisella puolisoista on alkava muistisairaus.

Kurssin tarkoituksena on käydä yhdessä läpi tunteita, ajatuksia ja muuttuvaa arkea. Kurssiin kuuluu yhteinen päätösloma.

"Lähelläsi-kurssi on lisännyt ymmärrystä muistisairaudesta ja sen vaikutuksista parisuhteeseen. Toisilta kurssilaisilta saatu vertaistuki on äärimmäisen tärkeää."

"Voimaa on tullut ja yhteinen osallistuminen on tuntunut mukavalta."

"Uskallan olla avoimempi. Yksin ei kannata näitä juttuja pohtia vaan yhdessä toisten kanssa.”

”On hyvä, että on puhuttu tunteista. Tärkeitä aiheita on ollut muun muassa merkityksellinen arki sekä seksuaalisuus ja läheisyys.”

-Vuoden 2017 kurssilaisten palautetta-

Kurssille haetaan vapaamuotoisella hakemuksella, josta tulee käydä ilmi hakijoiden nimet, iät, diagnoosivuosi ja lyhyt kuvaus tämän hetkisestä elämäntilanteesta. Hakuaika päättyy vuoden 2017 lopussa ja valituille ilmoitetaan tammikuussa 2018. Hakemus toimitetaan postitse os. Oulun Seudun Muistiyhdistys, Lähelläsi-hanke, Pakkahuoneenkatu 15 a 5, 90100 Oulu tai sähköpostilla minna.kangas@osmy.fi

Kurssi on maksuton ja siihen valitaan mukaan kuusi pariskuntaa.

Lisätietoa:

toimintaterapeutti Maaret Meriläinen p. 040 5209 172

fysioterapeutti Minna Kangas p. 040 5209 173

LUE LISÄÄ

Kuntosalilla on tilaa

Hiirosenkodilla (Merikotkantie 5, Kaukovainio) kokoontuvassa pariskuntien kuntosaliryhmässä on vielä tilaa. Ryhmä kokoontuu omatoimisesti ja siellä voi käydä joko yhdessä läheisen kanssa tai itsekseen. Ryhmän vuoro on aina keskiviikkoisin klo 14-15.30. Kysy tarvittaessa opastusta laitteisiin ja kuntoiluun. Lisätietoa ja ilmoittautuminen fysioterapeutti Minna p. 040 5209 173.

LUE LISÄÄ

Yhdessä ilman ikärajaa- yhteislaulutilaisuus

 

Oulun keskustan seurakuntatalolla, Isokatu 17,

torstaina 5.10.2017 klo 13-14.30 lauletaan ja kuunnellaan rakkaimpia suomalaisia lauluja; lastenlauluista kansanlauluihin ja hengellisestä viihteellisempään musiikkiin.

Tilaisuutta voi seurata myös etänä  e-concerthouse.com.

Laulutapahtuma on osa Suomi100 -juhlavuoden valtakunnallisen vanhustenviikon Yhdessä #ilmanikärajaa -tapahtumasarjaa, jossa järjestetään sukupolvien välisiä kohtaamisia.

Tervetuloa laulamaan yhdessä!

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu!

 

LUE LISÄÄ

Sivut