Blogit

Uusi Aivosilta-hanke alkaa

Uusi Aivosilta-hanke!

Yhdistyksemme on saanut uuden STEA -rahoitteisen Aivosilta-hankkeen (2017-2020). Elokuun alussa hankkeen työntekijöinä ovat aloittaneet aivoterveysasiantuntijat Kaisa Hartikka ja Paula Mustonen.  Työn keskiössä ovat muististaan huolestuneet työikäiset oululaiset. Tavoitteena on, että muististaan huolestuneen elämänlaatu paranee tiedon saannin ja osallistavan toiminnan kautta. Syksyn aikana tiedotetaan lisää. Tarkemman kuvauksen voit lukea nettisivujen hanke-esittelyistä. Sieltä löytyvät myös yhteystiedot. Lue uusi blogiteksti aiheesta www.osmy.fi/blogi

LUE LISÄÄ

* Elokuun kuukausitiedote

Elokuun tapahtumat.

LUE LISÄÄ

Yhdistyksen syyskausi 2017 on alkamassa

Oulun Seudun Muistiyhdistyksen syyskausi on alkamassa! Monipuolisesta toiminnasta löytyy tietoa sekä täältä nettisivuiltamme että elokuun puolivälissä julkaistavasta jäsenlehdestämme Syyskellosta. 

Tässäpä muutamia nostoja syksyn toiminnastamme:

* Pariskuntien "kokoontumisajot" on tarkoitettu pariskunnille, joista toisella puolisoista on muistisairaus. Tilaisuudessa on mukavaa ohjelmaa, rentoa yhdessäoloa sekä maittava lounas ja kahvit. Tervetuloa mukaan uudet ja toiminnassa jo aiemmin mukana olleet pariskunnat! Osallistumismaksu 10€/pariskunta. Ilmoittautua voi 7.8. lähtien 22.8. mennessä Maaretille p. 040 5209 172 tai Minnalle p. 040 5209 173.

Muistisairaus muuttaa vähitellen vuorovaikutustaitoja eli kaikkea sitä miten ihmiset ovat toistensa kanssa tekemisissä. Pariskunnille tarkoitetussa uudessa YHDESSÄ ETEENPÄIN -toimintaterapiaryhmässä harjoitellaan sekä muistisairaan ihmisen että puolison taitoja keskinäiseen kanssakäymiseen. Ryhmä alkaa muistiyhdistyksellä torstaina 7.9. Ryhmä kokoontuu viikoittain yhteensä kuusi kertaa ja mukaan mahtuu viisi pariskuntaa. Lisätietoa ja ilmoittautumiset p. 040 5209 172/Maaret

Muistiparkin ryhmät jatkavat kesätauon jälkeen osoitteessa Isokatu 10. Syksyksi on suunniteltu jälleen monipuolista virkistävää toimintaa. Vertaisryhmissä on mahdollisuus jakaa ajatuksia sekä saada vaihtelua ja piristystä arkeen. Muistiparkki on kohtaamispaikka, joka on tarkoitettu pääasiassa työikäisenä muistisairauteen sairastuneille. Ryhmissä on nyt tilaa, ota rohkeasti yhteyttä Muistiparkin ohjaajiin: Miia p. 044 0332 668 ja Katja p. 040 8655 689.

Tervetuloa mukaan!

LUE LISÄÄ

*Juhannustanssit

JUHANNUSTANSSIT torstaina 22.6. klo 13-15 Korvenkylän Nuorisoseuralla os. Seurakankaantie 23. Tanssittamassa Vuoden Tanssiorkesteri 2017 Sarmas! Ei pääsymaksua, eikä ennakkoilmoittautumista. Tansseissa mahdollisuus ostaa pientä tarjottavaa ja arpoja. Mukana tietenkin myös muistiyhdistyksen henkilökuntaa . Tervetuloa!

LUE LISÄÄ

MUISTIVALMENTAJAN TYÖTÄ TARJOLLA!

 Oulun Seudun Muistiyhdistyksessä on muistivalmentajan työtä tarjolla!

Oulun Seudun Muistiyhdistyksessä on työikäisenä muistisairauteen sairastuneille ja heidän läheisille tarkoitettua toimintaa. Toiminta tukee työikäistä muistisairasta ja hänen perhettään sairauden alkuvaiheessa. Toiminta sisältää tietoa, ohjausta ja tukea.  

Tämän hetkisen työntekijän siirtyessä toisiin tehtäviin etsimme Kiinni elämässä hankkeeseen MUISTIVALMENTAJAA 14.8.-31.12.2017 väliseksi ajaksi.

Tehtäviin kuuluu

- erilaisten vertaisryhmien ja "klubitapaamisten " suunnittelu ja ohjaaminen 

- henkilökohtaiset tapaamiset sekä puhelinneuvonta

- yhdistyksen yhteisiin tapahtumiin osallistuminen

 

Työntekijältä odotetaan

- työtehtäviin soveltuvaa koulutusta, AMK- tai vastaava aiempi tutkinto

- hyviä vuorovaikutus- ja ryhmänohjaustaitoja

- muistisairauksien ja muistiperheiden arjen tuntemus on eduksi

- järjestötyön tuntemus on eduksi

- hyviä atk-taitoja

- joustavat työajat, työ sisältää mahdollisesti ilta- ja viikonlopputyötä, 38 tuntia/viikko

 

Palkkaus sosiaalialan työehtosopimuksen mukaan vr.4

Hakemukset tulee toimittaa 20.6 mennessä sähköpostitse osoitteeseen paula.ylikulju@osmy.fi

Lisätiedot puhelimitse 12-14.6 klo 9-11 välisenä aikana.

 

Työ alkaa 14.8 tai sopimuksen mukaan

Lisätietoja Paula Ylikulju puh. 040 716 1401 paula.ylikulju@osmy.fi

LUE LISÄÄ

MUISTILUOTSIOHJAAJAN TYÖPAIKKA AUKI!

 

 

Hae mukavaan ja innostavaan työyhteisöön kehittämään muistityötä Pohjois-Pohjanmaalla.

 

Oulun Seudun Muistiyhdistys hallinnoi asiantuntija- ja tukikeskus Pohjois- Pohjanmaan Muistiluotsia. Muistiluotsi tekee tiivistä yhteistyötä kahden muun alueella toimivan Muistiyhdistyksen kanssa. 

Tämän hetkisen työntekijän siirtyessä uusiin tehtäviin, etsimme Muistiluotsiin uutta työntekijää. Työntekijän tehtävänä on suunnitella, ohjata ja koordinoida erilaisia vertais- ja harrasteryhmiä sekä toimia yhdistyksen lomaviikoilla ohjaajana.

 

Henkilöltä edellytetään alalle sopivaa koulutusta, AMK- tai vastaavaa aiempaa tutkintoa ja hyviä vuorovaikutus- ja ryhmänohjaustaitoja.

Muistisairauksien ja muistiperheiden arjen ja järjestötyön tuntemus ovat eduksi. Työ sisältää matkustamista alueella, joten työtehtävissä tarvitaan omaa autoa. 

Hakemukset tulee toimittaa 19.6 mennessä sähköpostitse osoitteeseen paula.ylikulju@osmy.fi

Lisätiedot puhelimitse 12-14.6 klo 9-11 välisenä aikana.

 

Työ alkaa 14.8 tai sopimuksen mukaan

Lisätietoja Paula Ylikulju puh. 040 716 1401 paula.ylikulju@osmy.fi

LUE LISÄÄ

Kylpylämatka Pärnuun 3.-9.9.2017

Oulun Seudun Muistiyhdistys ry järjestää3.-9.9.2017 matkan Pärnuun, Viroon. Matkaan sisältyy majoitus Viiking Spa kylpylässä, ruokailut (aamiainen, lounas ja päivällinen), kolme hoitoa päivässä, laivamatkat kansipaikoilla, kuljetukset OTP Travelin tasokkaalla turistibussilla ammattilaisen kuljettajan palvelulla sekä paluumatkan buffee-lounaan laivalla. Lähtö Oulun linja-autoasemalta. 

Pakettiin kuuluu myös Viiking Saagan vesi- ja saunakeskuksen käyttö.

Matkalla on mahdollisuus osallistua kiertoajeluun Pärnussa. Ohjelmassa on myös kaupoissa käynti.

Matkan hinta yhteensä 533€/henkilö.

Ilmoittautumiset ja lisätietoja matkasta antaa Saila Kjellman. Puh 044 033 2992, sähköposti yhdistys@osmy.fi 

Tiedosto: 
LUE LISÄÄ

* Kesäkuun kuukausitiedote

LUE LISÄÄ

Ilmoittaudu Kesäretkelle Hoiskoon

LUE LISÄÄ

Muistikahvilakiertue keväällä 2017

Muistikahvila kiertää alueella.

LUE LISÄÄ

Sivut