Vielä Virtaa

Vielä Virtaa -hanke on päättynyt.

 

  • Muistisairauteen sairastuneelle ikäihmiselle
  • Muistivapaaehtoiselle

Vielä Virtaa –hanke järjesti erilaisia teemakerhoja muistisairauteen sairastuneille ikäihmisille. Kerhoja ohjasivat hanketyöntekijöiden lisäksi myös iso joukko innokkaita ja osaavia muistivapaaehtoisia. Kerhoihin hakeuduttiin omien mielenkiintojen mukaan. Lähetteitä ei tarvittu. Helpoin tapa oli olla suoraan yhteydessä hankkeen työntekijöihin ja tiedustella mitä kerhoja oli meneillään.

Kerhot olivat joko määräaikaisia tai toistaiseksi jatkuvia. Osallistujat saivat aina tarkat aikataulut. Halutessaan voi osallistua myös useampaan kerhoon. Kerhoihin osallistuminen oli maksutonta, mutta kyyti tuli kustantaa itse. Autoimme kyllä esimerkiksi kyydin tilaamisessa, olimme vastassa tarpeen mukaan ja soitimme muistutuspuheluita kerhoaamuina. Kaikkiin kerhoihin oli mahdollista käydä tutustumassa ennen kuin päätti haluaako tulla mukaan. Jotta kerhot olivat osallistujille mahdollisimman mukavia ja helppoja, ne eivät yleensä olleet avoimia kaikille. Siksi useimpiin kerhoihin tuli ilmoittautua ennakkoon Vielä Virtaa-hankkeen työntekijöille.

Kerhojen lisäksi järjestimme muutaman kerran vuodessa retkiä tai minilomia, joihin myös muistisairaan läheinen pystyi osallistumaan. Näissä oli usein pieni omavastuuhinta.

Hankkeen aikana tuli esiin tarve pariskuntien yhteisen mielekkään tekemisen tärkeydestä. Tämä idea on saanut mahdollisuuden toteutua Lähelläsi -hankkeen muodossa.

 

 

 

Lisätietoja yhdistyksen kaikista tapahtumista löytyy jäsenlehdestä ja netin Tapahtumakalenterista.

 

Vapaaehtoiset antavat muistisairaalle ihmiselle osallistumisen mahdollisuuksia, joita hänellä ei muuten olisi. Vapaaehtoisena toimiminen muistisairaiden ihmisten parissa on tärkeää ja mielenkiintoista, mutta se voi olla myös haastavaa.

Vielä Virtaa –hanke kehitti muistivapaaehtoistoimintaa ja pyrki madaltamaan kynnystä lähteä muistivapaaehtoiseksi. Erityisesti keskityimme kehittämään pienryhmätoimintaa. Tämä tarkoitti sitä, että muistiryhmien ohjaajina toimi vapaaehtoisia pareittain tai kolmistaan. Muistisairauteen sairastuneita kerholaisia oli ns. tavallisia ryhmiä vähemmän eli 3-6. Yhdessä toimiminen mahdollisti vertaistuen sekä ohjaajille että kerholaisille. Teemana kerhoissa oli jokin kaikkia osallistujia kiinnostava asia kuten liikunta tai kädentaidot. Kerhojen ohjaamisen lisäksi muistivapaaehtoiset olivat mm. apuna retkillä, erilaisissa tilaisuuksissa, kerhoihin kulkemisessa ja niin edelleen.

Teemme yhteistyötä muiden vapaaehtoistoimintaa järjestävien tahojen kanssa kuten Mäntykoti, Vareskeskus, ODL ja Pohjois-Pohjanmaan Muistiluotsi. Tarjoamme myös heidän vapaaehtoisilleen mahdollisuutta osallistua muistiosaamista syventäviin koulutuksiin.

Mikäli muistivapaaehtoisuus kiinnostaa Sinua, tule juttelemaan rohkeasti hanketyöntekijöiden kanssa!

 

 

 

Kävijälaskuri

  • Kävijät yhteensä: 44476