Vapaaehtoisille

Muistiyhdistyksen vapaaehtoisena voit toimia monenlaisissa tehtävissä. Voit liittyä mielenkiinnon kohteidesi mukaisiin tiimeihin, joissa saat aiheeseen liittyvää koulutusta ja tietoa, sekä ryhmän kesken yhteisiä tapaamisia, joissa kehitellään uusia toiminnan mahdollisuuksia.

Matalan kynnyksen pop up -tehtäviin (kuten leipominen ja kahvinkeitto) voit tulla ilmoittautumalla.  

Ilmoittautuessasi vapaaehtoiseksi saat vapaaehtoisten kuukausikirjeen, jossa tulevat tapahtumat ja avoimet tehtävät ilmoitetaan. Vapaaehtoistehtäviä voit tehdä omien mahdollisuuksiesi ja elämäntilanteen mukaan, silloin kun sinulle sopii. Vapaaehtoisille järjestetään myös yhteistä virkistystä.

Muistivapaaehtoisten syysstartti 13.8. klo 13 

Muistiyhdistyksen toimistolla, Mäkeliininkatu 43. 

Käydään läpi syksyn toimintoja, koulutuksia ja avoimia vapaaehtoistyön tehtäviä, sekä tutustutaan uuteen toimistoomme. Tarjolla pientä purtavaa. Myös uudet muistivapaaehtostoiminnasta kiinnostuneet ovat tervetulleita. Ilmoittautuminen Riikalle, 044 425 2955, riikka.heikkinen@osmy.fi

Muistivapaaehtoisten tiimit:

Aivo- ja muistiterveystiimi

Koetko aivo- ja muistiterveyden edistämisen tärkeänä? Tehtävänä voi olla esim. aivotreenitehtävien tai liikuntaryhmien ohjaus tai apuohjaus. Voit myös kouluttautua Aivoterveyslähettilääksi, jolloin saat materiaalit aivoterveysluentojen pitämiseen. 

Kuvassa aivoterveystiimistä vastaavat Juulia, Taija ja Minna

Musiikkitiimi 

Musiikkivapaaehtoisena voit olla mukana toteuttamassa toimintaa omien taitojesi mukaan. Tykkäätkö laulaa, osaatko soittaa jotain instrumenttia? Haluaisitko olla mukana kuorossa tai ohjata musiikkiryhmää? 

Kuvassa musiikkitiimin Maaret ja Juho

Muistikaveritiimi 

Antaisitko aikaa ystävyydelle? Muistikaverina tuet sairastuneen omannäköisen elämän ja mielekkään arjen jatkumista esim. juttuseurana tai lenkkikaverina. Muistikaveriksi ryhtyessäsi käydään perehdytyksen jälkeeen yhdessä työntekijän kanssa sairastuneen luona, tutustellaan ja sovitaan mahdollisesta jatkosta yhteisen tekemisen äärellä. 

Kuvassa muistikaveritoiminnan tiimiläiset Riikka ja Ulla

Keittiötiimi

Kahvin keittoa ja tarjoilua tilaisuuksissa, leipomistalkoita tai kokkaamista. Tule mukaan omien taitojesi ja kykyjesi mukaan, räätälöidään sinulle mieleisiä toiminnan paikkoja. Et tarvitse jauhopeukaloa! 

Vaikuttajatiimi

Haluaisitko tehdä työtä sen hyväksi, että muistisairauteen sairastuneet ja heidän läheisensä voivat elää hyvää elämää muistiystävällisessä yhteiskunnassa?

Tule mukaan Muistiyhdistyksen vaikuttamistoimintaan. Laadimme kannanottoja, pidämme yhteyttä päättäjiin ja ammattilaisiin sekä tuomme yleiseen tietoisuuteen muistiasioita. Pohjois-Pohjanmaan Muistiaktiivit kokoontuvat muutaman kerran vuodessa, Vaalilähettiläät aktivoituvat vaalien alla, kokemustoimijat ja mediavapaaehtoiset välittävät eri tilaisuuksissa ja tiedotusvälineissä arvokasta tietoa kertomalla oman tarinansa. Miten sinä haluaisit vaikuttaa? Uudet ideat ovat tervetulleita. 

Kuvassa vaikuttajatiimin Ulla, Paula ja Meri

Ponne-toiminnan avoimet vapaaehtoistehtävät:

Päivätoiminta, Isokatu 10

-Esiintyminen laulaen ja/tai soittaen. 

-Leipominen (esim. marjapiirakoita  tai kuivakakkuja) Ponne-  toiminnan ryhmiä varten. Max 2 leipuria. 

-Asiakkaan avustaminen vierailu/museokäynnillä.  Ohjaus ja  avustaminen liikkumisessa. Aika: kevät 2024. Päivämäärät tarkentuvat  myöhemmin ja ovat myös avustajan aikataulujen mukaan säädettävissä.  Pääsääntöisesti vierailut on toteutettu klo 13-14 välisenä aikana. 

Paikka: Oulun kaupunki/keskusta

Aika: kevät 2024

Paikka: Ponne-toiminta, Isokatu 10

Lisätietoja ja ilmoittautuminen: Katja Komulainen p.  044 0332668

Katso täältä myös tapahtumat. ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠