Pohjois-Pohjanmaan Muistiluotsi

Muistisairauteen sairastuneille ja heidän läheisilleen sairauden eri vaiheissa

Muistiluotsin laatulupaus on: "Pohjois-Pohjanmaan Muistiluotsin tehtävänä on varmistaa maakunnassaan, että muistisairaat ja heidän perheensä saavat riittävästi tietoa muistisairauksista, ohjausta ja neuvontaa näihin liittyvistä palvelu- ja tukimuodoista ja mahdollisuuden osallistua heille tarkoitettuihin, arkea helpottaviin toimintoihin." 

Meille voi tulla joko ilman ajanvarausta tai varata pidemmän ajan henkilökohtaiselle tapaamiselle. Meiltä saa neuvontaa myös hoitotahdon tekemiseen ja edunvalvontavaltuuksen laatimiseen.  

Matalan kynnyksen Muisti-infot, luennot ja Muistikahvilat tarjoavat tietoa mm. aivoterveydestä, yhdistyksen toiminnasta ja ajankohtaisista arkea tukevista palveluista. Muistikursseilla osallistujat saavat tietoa muistisairauksista, vertaistuen mahdollisuuksista sekä eri palvelu- ja tukimuodoista. Erilaiset vertaisryhmät tukevat sekä muistisairauteen sairastuneen että omaisen osallisuuden kokemusta ja tukevat näin arjessa selvitymistä. 

Toimimme seuraavissa kunnissa ja asuinalueilla yhdessä sisaryhdistyksien kanssa: Hailuoto, Ii, Kempele, Kuusamo, Liminka, Lumijoki, Muhos, Oulu (Haukipudas, Kiiminki, Oulunsalo, Yli-Ii ja Ylikiiminki), Pudasjärvi, Pyhäjoki, Raahe (Vihanti), Siikajoki,  Taivalkoski, Tyrnävä, Utajärvi ja Vaala. 

Pohjois-Pohjanmaan Muistiluotsi on osa valtakunnallista muistiluotsiverkostoa, jota koordinoi Muistiliitto. Pohjois-Pohjanmaan muistiluotsia hallinnoi Oulun Seudun Muistiyhdistys. Maakunnallisuus toteutuu yhteistyössä Raahen seudun muistiyhdistyksen ja Koillismaan Seudun Muisti ry:n kanssa. 

Vapaaehtoisille

Koordinoimme muistivapaaehtoistoimintaa toiminta-alueellamme. Järjestämme vapaaehtoisille säännöllisin väliajoin koulutuksia ja vertaistapaamisia sekä virkistystapahtumia. 

Vapaaehtoistoiminnasta kiinnostunut voi ottaa yhteyttä joko vapaaehtoistoiminnan lomakkeen kautta, tai ottamalla yhteyttä muistiluotsin työntekijöihin. 

Muistityön ammattilaisille

Teemme tiivistä yhteistyötä toiminta-alueemme muistityön ammattilaisten kanssa. 

Muistityön ammattilaisten vertaistapaamisia järjestetään kaksi kertaa vuodessa. Tiedotamme muistityön ajankohtaisista asioista kahden kuukauden välein sähköpostitse. Jos haluat mukaan postituslistalle, ilmoita sähköpostiosoitteesi ulla.kaikkonen@osmy.fi tai p. 044 7544 588.

Ammattilaisille suunnatut koulutukset ovat maksullista ja niistä voi kysyä lisätietoja paula.ylikulju@osmy.fi.

Muistiluotsissa työskentelevät

Meri Alaranta-Saukko, OTM
meri.alaranta-saukko@osmy.fi, 040 7181 707

Riikka Heikkinen, geronomi
riikka.heikkinen@osmy.fi, 044 4252 955

Ulla Kaikkonen, sosionomi
ulla.kaikkonen@osmy.fi, 044 754 4588


Pohjois-Phjanmaan Muistiluotsin logo.