Pohjois-Pohjanmaan Muistiluotsi

Muistisairauteen sairastuneille ja heidän läheisilleen sairauden eri vaiheissa

Muistiluotsin laatulupaus on: "Pohjois-Pohjanmaan Muistiluotsin tehtävänä on varmistaa maakunnassaan, että muistisairaat ja heidän perheensä saavat riittävästi tietoa muistisairauksista, ohjausta ja neuvontaa näihin liittyvistä palvelu- ja tukimuodoista ja mahdollisuuden osallistua heille tarkoitettuihin, arkea helpottaviin toimintoihin." 

Meille voi tulla joko ilman ajanvarausta tai varata pidemmän ajan henkilökohtaiselle tapaamiselle. Meiltä saa neuvontaa myös hoitotahdon tekemiseen ja edunvalvontavaltuuksen laatimiseen.  

Matalan kynnyksen Muisti-infot, luennot ja Muistikahvilat tarjoavat tietoa mm. aivoterveydestä, yhdistyksen toiminnasta ja ajankohtaisista arkea tukevista palveluista. Muistikursseilla osallistujat saavat tietoa muistisairauksista, vertaistuen mahdollisuuksista sekä eri palvelu- ja tukimuodoista. Erilaiset vertaisryhmät tukevat sekä muistisairauteen sairastuneen että omaisen osallisuuden kokemusta ja tukevat näin arjessa selvitymistä. 

Toimimme seuraavissa kunnissa ja asuinalueilla yhdessä sisaryhdistyksien kanssa: Hailuoto, Ii, Kempele, Kuusamo, Liminka, Lumijoki, Muhos, Oulu (Haukipudas, Kiiminki, Oulunsalo, Yli-Ii ja Ylikiiminki), Pudasjärvi, Pyhäjoki, Raahe (Vihanti), Siikajoki,  Taivalkoski, Tyrnävä, Utajärvi ja Vaala. 

Pohjois-Pohjanmaan Muistiluotsi on osa valtakunnallista muistiluotsiverkostoa, jota koordinoi Muistiliitto. Pohjois-Pohjanmaan muistiluotsia hallinnoi Oulun Seudun Muistiyhdistys. Maakunnallisuus toteutuu yhteistyössä Raahen seudun muistiyhdistyksen ja Koillismaan Seudun Muisti ry:n kanssa. 

Vapaaehtoisille

Koordinoimme muistivapaaehtoistoimintaa toiminta-alueellamme. Järjestämme vapaaehtoisille säännöllisin väliajoin koulutuksia ja vertaistapaamisia sekä virkistystapahtumia. 

Vapaaehtoistoiminnasta kiinnostunut voi ottaa yhteyttä joko vapaaehtoistoiminnan lomakkeen kautta, tai ottamalla yhteyttä muistiluotsin työntekijöihin. 

Muistityön ammattilaisille

Teemme tiivistä yhteistyötä toiminta-alueemme muistityön ammattilaisten kanssa. 

Muistityön ammattilaisten vertaistapaamisia järjestetään kaksi kertaa vuodessa. Tiedotamme muistityön ajankohtaisista asioista kahden kuukauden välein sähköpostitse. Jos haluat mukaan postituslistalle, ilmoita sähköpostiosoitteesi minna.kaltio@osmy.fi tai p. 044 7848 434. 

Ammattilaisille suunnatut koulutukset ovat maksullista ja niistä voi kysyä lisätietoja paula.ylikulju@osmy.fi.


Muistiluotsissa työskentelevät

Muistiluotsivastaava, muistiasiantuntija
Minna Kaltio, sosionomi, sos.- ja terveysalan AmO 
minna.kaltio@osmy.fi, 044 7848 434

Muistiasiantuntija
Riikka Heikkinen, geronomi
riikka.heikkinen@osmy.fi, 044 4252 955

Muistiasiantuntija
Meri Alaranta-Saukko, OTM
meri.alaranta-saukko@osmy.fi, 040 7181 707

Muistiasiantuntija
Hanna Niskasaari, toimintaterapeutti
hanna.niskasaari@osmy.fi, 050 511 3359

Muistiasiantuntija (vanhempainvapaalla)
Juulia Mourujärvi, toimintaterapeutti

Muistiluotsin työntekijät koivun alla iloisena.
Muistiluotsin työntekijät.