Yhdistyksen 35 v. juhlavuosi on alkanut

19.1.2024

Vuosi 2024 on yhdistyksen olemassaolon 35. vuosi. Vaikka vuosia ei ole tämän enempää, yhdistyksen toiminta on vuosien aikana muuttunut todella paljon. Vapaaehtoisvoimin aloitettu toiminta on vahvistunut 14 työntekijän työyhteisöksi. Vaikka työntekijäjoukko on vahvistunut, niin toiminnassamme on mukana iso joukko vapaaehtoisia. Ilman vapaaehtoisia emme pystyisi toteuttamaan sitä kaikkea hyvää, jota yhdistys tuottaa. 

Yhdistyksen toiminta-alueena on Pohjois-Pohjanmaa. Vahvaa yhteistyötä tehdään monien eri tahojen kanssa, mm.  Raahen seudun Muistiyhdistyksen ja Koillismaan Muisti ry:n kanssa. Myös muut alueen yhdistykset ja seurakunnat ovat tärkeitä kumppaneita. Hyvinvointialue Pohteen kanssa yhteistyötä on kehitetty koko sen rakentumisen ajan ja kehittämistyö jatkuu edelleen.  

Muistin haasteet ja muistisairaudet koskettavat isoa joukkoa suomalaisia. Muistisairautta sairastava ja hänen omaisensa ja läheisensä tarvitsevat monenlaista apua ja tukea sairauden eri vaiheissa. Yhdistyksestä saatava tuki on asiantuntevaa ja vertaistuki mahdollistaa asioiden jakamisen samanlaisessa elämäntilanteessa olevien kanssa. 

Musiikki kuuluu olennaisena osana juhlaan. Elias Niemelän urkukonsertti Puolivälinkankaan kirkossa ja Maailman Alzheimerpäivän-konsertti syksyllä sisältyvät juhlavuoden ohjelmistoon. Juhlamatka keväiseen Tallinnaan on toukokuussa. Paljon erilaisia tapahtumia, tilaisuuksia ja muuta toimintaa sisältyy tähän vuoteen. Meitä on tällä hetkellä jo yli 1000 jäsentä. Yhdessä olemme enemmän ja suurella joukolla pystymme vahvemmin vaikuttamaan myös viranhaltijoihin ja päättäjiin. 

Vuosi on vasta alussa. Nyt kannattaa tulla mukaan, liittyä jäseneksi ja sitä kautta vaikuttaa meille jokaiselle tärkeisiin muistiin liittyviin asioihin.

Paula Ylikulju

toiminnanjohtaja