Kiinni Elämässä työikäistoiminta

Työikäisille (alle 68v.) muistisairauden alkuvaiheessa sekä heidän läheisilleen.

Kun työikäisenä sairastuu etenevään muistisairauteen, elämäntilanne on usein toisenlainen kuin iäkkäämmillä. Työura jää usein odottamattomasti kesken, puoliso on vielä työelämässä ja perheessä voi olla nuoria lapsia. Tietoa työikäisten muistisairauksista ja palveluista sekä tukea muuttuneeseen elämäntilanteeseen on saatavilla. Työikäisten muistisairauksien erityispiirteistä voi lukea lisää Muistiliiton nettisivuilta.  Linkki Muistiliiton nettisivuille. 


Kiinni Elämässä toiminta on kohdennettu työikäisten ja läheisten tarpeisiin sairauden alkuvaiheessa. Työntekijöiden kanssa voi sopia henkilökohtaisia tapaamisia tai myös pidempikestoista valmennusta ratkaisukeskeisesti. Kiinni Elämässä toiminnassa järjestetään ryhmiä viikoittain. Klubitapaamisissa on mahdollisuus jutustella ja jakaa kokemuksia toisten samankaltaisessa elämäntilanteessa olevien kanssa. Aivotreenit -ryhmässä aktivoidaan aivoja erilaisten kynä-paperitehtävien äärellä.


Sairastuminen koskettaa myös läheisiä. Vertaistapaamisia järjestetään työikäisenä sairastuneiden puolisoille, aikuisille ja nuorille (n.17-35v.) lapsille sekä työikäisille pariskunnille, joista toisella puolisoista on muistisairaus. Vertaistapaamisten sisällöissä otetaan huomioon osallistujien toiveet.


Toimintaan voi osallistua myös etäyhteyksin, jolloin välimatkat eivät ole esteenä. Kiinni Elämässä toiminta on tarkoitettu koko Pohjois-Pohjanmaan alueen työikäisille muistiperheille.


Kerromme mielellään lisää!